Zaal huren in Hilversum | De Smederij

zaal huren in Hilversum

De Smederij in Hilversum is te huur voor jouw eigen feest of vergadering. Door zijn industriële karakter is De Smederij bijzonder geschikt voor diverse activiteiten. Regelmatig worden hier trainingen, workshops, lezingen, borrels en singer-songwriter avonden georganiseerd.

Door de indeling van het pand geeft het, ondanks het hoge plafond, snel een knus gevoel. De Smederij voelt als een huiskamer aan en heeft toch de professionele faciliteiten die je wenst en verwacht voor een zakelijke bijeenkomst.

 

In De Smederij worden zowel besloten als vrij toegankelijke activiteiten georganiseerd. Via de agenda is te zien welke vrij toegankelijke activiteiten er voor de komende periode op het programma staan. Wilt u zelf een activiteit organiseren in De Smederij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een bezichtiging en de mogelijkheden.

Faciliteiten
faciliteiten zaal huren in Hilversum

Daarnaast biedt de locatie:

 • Muziek installatie
 • Barista service
 • De Smederij beschikt over krachtstroom

Er zijn twee ruimten te huur:

 • De Smederij
  • vergadering maximaal 24 personen
  • Feest/receptie maximaal 45 personen
 • Het Atelier
  • vergadering maximaal 8 personen

In De Smederij zijn de volgende faciliteiten standaard aanwezig:

 • Beamer
 • Projectiescherm
 • Flipover
 • White board
 • Garderobe
 • Toiletten
 • Veel gratis parkeerplaatsen

 

Prijzen
faciliteiten zaal huren in Hilversum

Voor het gebruik van De Smederij als locatie hanteren wij standaard tarieven. Deze tarieven zijn altijd exclusief btw, catering en consumpties.

Bij verhuur zal de huurprijs vooraf voldaan moeten worden. Variabele kosten worden achteraf gefactureerd.

Er zijn 2 ruimten te huur:

 • De Smederij. Dit is de unieke koffiebar in een oude smederij.
 • Het Atelier. Dit is een van de inpandige ruimten. Deze ruimte is ingericht en in gebruik als atelier van een interieurstyliste.

Neemt u  contact met ons op voor specifieke wensen en vragen.

De Smederij en het Atelier zijn al te huur vanaf €175 (exclusief BTW).

Op basis van jouw wensen stellen we graag een offerte op.

Wil je de Smederij meteen reserveren?  Boek nu

Algemeen

Het pand waarin nu de Smederij is gevestigd is gebouwd in 1916. Het stond op een industrieterrein tussen tientallen fabrieken die inmiddels allemaal zijn verdwenen. In het pand werden vanaf het begin pleisters gemaakt. Deze werden onder andere geëxporteerd naar Duitsland, dat aan de verliezende hand was in de eerste wereldoorlog. Later is hier door de firma Roter de pil als toedieningsvorm uitgevonden. Het is een pand met een rijke historie en van belang voor de geschiedenis van Hilversum.

Tussen 1918 en 1924 zijn de overige panden rond de Smederij gebouwd. Het pand had in 1916 een grote schoorsteen om afval in te kunnen verstoken. Deze is helaas verdwenen.

In de jaren ’20 fuseerde de Koninklijke Handelsvereniging enige malen tot een conglomeraat dat uiteindelijk de farmaceutische tak van de NV Kon. Gist-Brocades werd. De fabriek in Hilversum werd in 1929 gesloten, de productie van pleisters verplaatst naar Meppel. Tevens werden de gebouwen aan de Arendstraat gebouwd ten behoeve van de productie van pillen. De fabriek en het terrein werd gekocht door de gemeente Hilversum, die het vanaf 1930 ging gebruiken als gemeentewerf. In die tijd groeide Hilversum explosief en de gemeente had ruimte nodig voor opslag en om de vuilniswagens, straatveegmachines, rioolzuigers etc te kunnen stallen en onderhouden.

In het oudste pand van het terrein is een smederij gemaakt. Dit is nu De Smederij. Vanaf 2012 voldeed het terrein niet langer aan de eisen en is het door de gemeente verkocht. De nieuwe eigenaar had plannen om hier een creatieve campus te ontwikkelen. Inmiddels wordt het terrein gebruikt door diverse bedrijven en initiatieven in de gaming en creatieve sector.

Het oude pand uit 1916 heeft een derde leven gekregen. Na pleisterfabriek en smederij te zijn geweest, zijn er nu een espressobar, restaurant en diverse ateliers gevestigd.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
 • Het is even zoeken. En het is niet heel groot. Maar als je je zakenpartner of toekomstige klant op een bijzondere plek wil ontvangen, is De Smederij een échte verrassing. Na een verfrissende brainstorm, in het direct naastgelegen natuurgebied Anna's Hoeve, geniet je van een fantastische lunch, aan de doorleefde werkbanken van het oudste industriële pandje van Hilversum. Alles wat je nodig hebt is aanwezig; inclusief een lekkere espresso of latte macchiatto. In het afgelopen jaar hebben wij voor diverse gelegenheden van deze toplocatie gebruik mogen maken en we komen zeker binnenkort nog eens terug!
  Corwin – SgoolfotografieJe kunt natuurlijk ook in een obligaat wegrestaurant afspreken
 • Tijdens de fusie van 2 Rabobanken zochten we een industriële locatie die geschikt was voor het ontwikkelen en doorleven van onze nieuwe strategie met alle leidinggevenden. De smederij bood ons deze omgeving, waardoor het samensmelten van beide managementteams en het bepalen van de gezamenlijke strategische koers op een inspirerende wijze tot stand kwam. Daarnaast maakte het gastheerschap van Peter, de goede catering en de heerlijke koffie het helemaal af.
  William – Rabobank
 • “Man-man-man, wát een plek. En heerlijke koffie, voor zo’n caffeine-vrije cappucino met soja-melk kun je me echt altijd wakker maken. Mag ik hier a.u.b. wonen?”
  Marjolein de Swart Grafisch vormgever/ontwerper

De Smederij als locatie? Boek nu