Cascara in De Smederij

Cascara in De Smederij
14 april 2017 Peter
In nieuws, producten
cascara in De Smederij

Sinds kort hebben we een nieuw drankje aan ons assortiment toegevoegd, cascara heet ‘t. Het is verfrissend en 100% natuurlijk. Maar wat is het eigenlijk?

Achtergrond

Koffie is, op olie na, het meest verhandelde natuurproduct. Koffie wordt verbouwd in een gordel van landen rond de evenaar. Het groeit als een bes aan de koffiestruik. Maar eigenlijk gebruiken we alleen de pit van de koffiebes. Deze pit is de koffieboon. Eigenlijk is de koffieboon dus helemaal geen boon! Het is immers geen peulvrucht.

Het vruchtvlees van de koffiebes wordt vooral gebruikt als veevoer of mest. Het is maar een dun laagje, dus vergelijk ’t niet met een kers. Een klein deel wordt echter gedroogd en in kleine stukjes gemalen. Hiervan wordt een soort thee gezet, koffiebesthee. Dit is de cascara. Afgekoeld is het een heerlijke fris zoete drank.

Cascara

Cascara, met de klemtoon op de eerste lettergreep, is schil in het Spaans. Het wordt ook wel Poor man’s coffee genoemd. Het bevat een kleine hoeveelheid cafeïne. Overigens niet te verwarren met de plant cascara! Cascara is hiermee een regelrechte concurrent voor energiedrankjes. Alleen met dit verschil dat cascara 100% natuurlijk is en geen toegevoegde suikers heeft.

Cascara wordt gemaakt in landen als Panama, Bolivia en Costa Rica. Onze cascara komt uit Panama.

Het drankje is wat betreft de smaak niet te vergelijken met iets dat wij in Nederland kennen. De smaak bevat tonen van rozenbottel, mango, hibiscus, rode bessen, maar ook jasmijn en tabak. De cascara in De Smederij is licht bruisend waardoor de aroma’s nog beter tot hun recht komen.

In De Smederij

De Smederij is een koffiehuis in Hilversum. In een oude smederij op Werf35. Je drinkt hier de lekkerste koffie of eet een lekkere lunch. Je kunt hier ook gewoon de hele dag zitten te werken of de Smederij huren voor jouw eigen event.